کلید رشد و پیشرفت در بستر جوامع مدرن، همزیستی مسالمت‌آمیز و حل تنش‌های خشونت‌زاست.

برای آینده‌ای نیک‌تر، آرام‌تر، و قابل‌فهم‌تر، روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید.

کارگاه آموزشی میانداری پایه

با همکاری بخش آموزشی«نلسون ماندلا»
وابسته به انجمن‌ « اتاق فرهنگ و هنر حوزه اروپا و مدیترانه »
واقع در شهر بروکسل
با همکاری گروه کارآفرینی فراتر

نخستین هدف بنیادی یک جامعه شهروندسالار، همزیستی افراد جامعه با یکدیگر به‌دور از تنش‌های ویرانگر و خشونت‌زا است. از همین رو، شیوه‌های گوناگون تنش‌زدایی و حل اختلاف فردی و گروهیکه ضامن منافع شخصی و همبستهگی اجتماعی هستنددر همه ابعاد و بخش‌های زندگی امروزین بیش‌ازپیش گسترش می‌یابند. بنابراین، توجه به میانداری، رسانش و همرسانی (Communication) در جوامعی که به بلوغ رسیده‌اند و می‌خواهند تنش‌های فردی و اجتماعی را با مسئولیت‌پذیری مدیریت کنند، اهمیت بسیاری یافته است. میانداری در فرایندی پویا موجب می‌شود سنجه‌های دستگاه‌های ارزشی گوناگون، بی‌هیچ بیم و هراسی از یکدیگر، به گفتگو و شناسایی متقابل بپردازند. اینچنین، وضعیت‌های ناهنجار و پرتنش در شرایطی معتمدانه، نیک‌تر، آرام‌تر و قابل‌فهم‌تر به سمت آینده هدایت می‌شوند.

این فرایند به‌عنوان رشته‌ای نو در زمینه بهسازی روابط و پیوند اجتماعی، در بسیاری از کشورها در سطح دانشگاهی تدریس می‌شود که هر روز بر اهمیت آن در همگی بخش‌های زندگی اجتماعی افزوده می‌شود؛ به‌ویژه در موارد تنش‌های خانوادهگی، بازرگانی، تولیدی، قضایی، اداری، آموزشی، میانفرهنگی. با این حال، این رشته نو در حوزه تنش‌زدایی و مدیریت تعارض برای ایرانیان ناشناس باقی مانده است.

جامعه ایرانی در حال حاضر بسیار نیازمند میانداری است تا تنش‌های خود را به‌شکلی آفریننده و پویا مدیریت کند. میانداری بر اندیشه انسان‌محور و سازماندهی جامعه بر پایه شهروندسالاری متمرکز است. این فرایند بستری است تا «گفتگوشناسی» (Dialogue) برای تنش‌زدایی و شناخت تفاوت‌ها فعال شود و اهدافی همچون همزیستی خلاق، احترام به شعور و ذهنیت افراد، و درک متقابل در ارتباطی میان‌کنشی نشانه‌گیری گردد. گفتگوشناسی این امکان را فراهم می‌کند که تجربه زیستی «دیگری» در فرایند شناسایی، از طریق گفتگویی سازنده درک شود. بدین ترتیب، رفتار «دیگری» در ارتباط با واقعیت‌هایش دریافته می‌شود. این فرایند همانند سفری است که از احساسات و عواطف آغاز می‌شود، به سمت بخردانهگی پیش می‌رود، و سپس از بخردانهگی به عاطفه و احساس بازمی‌گردد. میانداری، در نهایت، برداشتی مدرن از فرد و تفرید میان حس و خردیا عشق و عقلاست.

آموزش میان‌داری به افراد کمک می‌کند تا تنش‌های خود با خود و خود با دیگران را مدیریت کنند، خود را در فرایند آگاهی قرار دهند، و به نتایجِ بخردانه و عاطفیِ متناسب با شرایط حضورشان دست یابند.

این آموزش برای مدیران، کارمندان، و کارگرانِ موسسات تولیدی، بازرگانی، یا اقتصادی نیز بسیار ارزشمند است و می‌تواند انسجام میان آنان را در فرایندِ آگاهی و تحقق اهداف سازمانی تقویت کند.

 

میانداری می‌تواند در موارد زیر به شما کمک کند:

• بهتر کردن شرایط دوگوشناسی؛
• جلوگیری از تجدید ستیز یا تنازع؛
• تمیز بهتر مخاطبین دو‌قطبی شده و تشخیص منافع و نیازهای آنان؛
• همراهی درگیران تنش در فرایندی مناسب و بهتر؛
• فهم بهتر بازنمایی‌های فکری اشخاص و موسسات از رویداد‌ها و تنش‌ها؛
• تقویت خودگردانی اشخاص و موسسات برای تنش‌زدایی؛
• داشتن نزدیکی کیفی با درگیران تنش برای دستیابی به راه حل‌های مناسب جهت رفع ستیز؛
• کاهش درد و رنج ناشی از عدم فهم؛

 

خواسته آموزش

آموزش میانداری پایه با هدف ارائه مبانی نظری و عملی میانداری در عصر کنونی و با توجه به فرهنگ ملی و جهانی در زمینه خشونت‌پرهیزی و تنش‌زدایی ارائه می‌شود. این آموزش برای همه‌ی افرادی که می‌خواهند از طریق پژوهش و کنش‌ فردی/اجتماعی به رهیافت‌های بخردانه و آفریننده در زمینه‌های ستیز و تنش دست یابند، موثر است. فلسفه و کارکرد میانداری، در زیر مجموعه‌ی مفهوم میانجی‌گری قرار دارد ولی به تدریج از آن فاصله گرفته و به صورت مفهومی مستقل مطرح شده است.
میانداری فرایندیست در راستای تنش‌زدایی داوطلبانه.
درگیران تنش، تفاوت، یا اختلاف در این فرایند خودشان با همکاری و همراهی عامل سومی که میاندار است به راه‌حل مسئله می‌رسند. میاندار از هر نهاد رسمی، اقتدار و اندیشه برتر بایستی آزاد بوده و با بی‌طرفی و بی‌نظری میانداری کند.
آموزش میانداری به شرکت‌کنندگان کمک می‌کند تا با مفاهیم بنیادین، دانش روز، و کاربرد میانداری آشنا شوند و از آن در مدیریت تنش‌های ارتباطی در بخش‌های گوناگون زندگی و فعالیت‌های اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی، شهروندی ، آموزشگاهی، رسانشی، اقتصادی و بازرگانی بهره برند.
با توجه به این آموزش نوین می‌توان میانداری را به عنوان حرفه‌ای برای خود برگزید و به صورت آزاد و یا در نهاد‌ها و موسسات اجتماعی، اقتصادی و قضایی به کار مشغول شد. در ضمن آموزش میانداری می‌تواند به عنوان مهارتی مکمل در قلمرو‌های شغلی مددکاری اجتماعی و یا مدیریت نیروهای انسانی کمک شایانی‌بکند.

ثبت‌نام جهت کارگاه میانداری

فرم زیر را جهت ثبت‌نام در کارگاه‌های میانداری پر کنید، همکاران ما در اسرع وقت برای تعیین وقت مصاحبه با شما تماس خواهند گرفت و تاریخ برگزاری کارگاه بعدی به شما اطلاع داده خواهد شد.