میانداری هنری اجتماعی

فرایندی است که در طی آن افراد و یا گروه های تنشمند و آسیب دیده از طریق تجربه های هنری آفرینشگر و خلاق می توانند به سوی یافتن راهکارهای مناسب جهت تنش های خود پیش روند. فرایند میانداری هنری اجتماعی کمک می کند تا این افراد و گروه ها ارتباط و پیوندهای اجتماعی خودرا بازسازی کرده و با همبسته گی و هماهنگی بیشتری روابط اجتماعی مثبت خودرا تقویت کنند.

میانداری هنری اجتماعی کمک می کند تا خواهش و نیازی پویا و آفریننده در درون شکل بگیرد و از شدت منفی اثرات فاصله های اجتماعی در روان و اندیشه بکاهد. بدین ترتیب رابطه «من» و «دیگری» در بعدی پویا و زایا بدور از خشونت و سرکوب فهمیده می شود.

نقش هنر در شکل دادن روابط تازه اجتماعی بسیار مهم است. در واقع هنر بمثابه شناخت و کنش در جهان معاصر دارای اهمیت می باشد.

هنر هم بیان زیباییست و هم محرک پرسش درباره پیچیدگی های آدمیان در ارتباط با خود با دیگری و جهان است .

هنرمندان عمومن می کوشند تا خود را از تحمیلات اجتماعی رهانیده و به عواطف، احساسات، حساسیت ها و انگاره های خود اجازه دهند در نوعی از آزادی و خلاقیت بیان شوند . بنابراین هنر ابزار و وسیله ی نیرومندی برای ابراز اندیشه ها و احساساتی هستند که در تنگنا قرار دارند . در ضمن هنر این ظرفیت را دارد تا برخی از نارسایی ها و آسیب های اجتماعی را پوشش داده و به عنوان رسانشی توانا جهت آگاهی عمل کند . با توجه به این مضمون هنر دیگر تنها هنر برای هنر نیست بلکه هنر گستره خلاقانه ایست که در آن و با آن می توان به مسائل و مشکلات اجتماعی نیز پرداخت .

بنابراین میانداری هنری اجتماعی  آن فرایندی است که از هنر بهره می برد تا به طور ملموس به میانخواهان کمک کند تا پاسخ هایی برای پرسش های اعتراضی یافته و برای مشکلات اجتماعی خود راهکار و یا راه حل هایی بیابند بدهد و یا این مشکلات را با دیگران در اشتراک گذاشته و همراه آنان به دنبال پاسخ و راه حل باشند .

میانداری هنری-اجتماعی به واقعیت توجه دارد و مضامین خلاقانه اش در راستای واقعیت می کوشد تا لطف و ظرافت را در اختیار درکی از حقیقت بگذارد . میانداری هنری اجتماعی در پی اینست تا به تغییر شرایط ایستا و یا وضعیت های کهنه یاری رساند و حضور جهان دیگری را برای میانخواهان محسوس تر کند . این نوع میانداری تنها به سنجیدارهای زیباشناسانه نمی پردازد بلکه می کوشد در بیان و پیام خود بغرنج های جامعه را در موارد گوناگون اجتماعی، اقتصادی،بومزیستی و یا فرهنگی به چالش بکشد .